Deel vacature

Solliciteren

Data Scientist

Rotterdam | IT

Introductie

Wil jij proberen bestaande technieken zoals de GLM te verbeteren met ML-technieken? Wil jij die inzichten vervolgens vertalen naar een eerlijkere premie voor onze klanten? En zorg jij er voor dat deze premie snel online staat? Of ben je meer geïnteresseerd in het zoeken naar nieuwe methodes om klantgedrag te modelleren? Voel je je thuis in hele grote datasets over rijgedrag en kun jij pionieren om hier nuttige inzichten uit te halen? En vind je het leuk om de uitkomsten van dit soort projecten te delen met ons MT, je directe collega’s en experts over de hele wereld? Dan is AllSecur de plek voor jou!

AllSecur is op zoek naar een gemotiveerde, kwantitatieve (senior) analist, actuaris en/of data scientist die direct een belangrijke bijdrage wil leveren aan de pricing van de online marktleider in Nederland, ondersteund door de beste experts wereldwijd. Je komt terecht in een groeiend team en je werkt met de nieuwste technieken gecombineerd met traditionele risicoanalyse om risico en klantgedrag te modelleren: alles om de beste prijs voor onze klanten neer te zetten!
Organisatie

AllSecur is als autoverzekeraar actief in Nederland. In tien jaar tijd zijn wij snel gegroeid en hebben wij een toonaangevende positie in de markt weten te bemachtigen. Naast autoverzekeringen bieden we ook woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen aan. Onze organisatie bestaat op dit moment uit circa 120 medewerkers die iedere dag opnieuw met veel enthousiasme hun werk doen. Wij positioneren onszelf als de beste directe verzekeraar van Nederland. Door goed te luisteren naar onze klanten, vertalen wij klantinzichten snel en adequaat in relevante producten die de verwachting van onze klant overtreffen. AllSecur is onderdeel van Allianz, een van de grootste verzekeringsconcerns ter wereld.

Functie

In deze functie ben jij betrokken bij de ontwikkeling van onze tarieven van data tot commerciële prijs. Je werkzaamheden omvatten het ontwikkelen van nieuwe tarieven voor verschillende doelgroepen, het monitoren en analyseren van de ontwikkelingen in de portefeuille en het inzichtelijk maken van complexe ontwikkelingen in grote hoeveelheden interne en externe data.

Je komt te werken in een jong en hecht team met zeven gemotiveerde collega’s die altijd klaar staan om met je mee te denken en die open staan voor nieuwe innovatieve methodes en oplossingen. Je werkt zelfstandig, neemt initiatief en volgt de trends op het gebied van schadeverzekering en data-analyse-technieken.

Het is een veelzijdige functie met zowel financiële- als marketingaspecten. In het kwantitatieve team binnen AllSecur werk je veel samen met andere afdelingen, zoals controlling, business analytics, marketing, acceptatie en retentie. Voorbeelden zijn onderzoeken naar fraude voor acceptatie en attributiemodellen voor marketing.

Daarnaast hebben we uitgebreide internationale mogelijkheden voor opleidingen en doorgroei dankzij onze moedermaatschappij Allianz. Opleidingen in Rome en München behoren tot de standaard mogelijkheden.

Wat je gaat doen

 • Continu verder optimaliseren van huidige tarieven en tariefstructuren op basis van grote datasets en geavanceerde technieken
 • Direct inspelen op ontwikkelingen in omzet, winst en de positie in de markt
 • Ondersteunen van data voorbereiding (SAS) voor de actuariële analyse
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten, zoals rijgedrag verzekeringen (telematics)
 • Onderzoeken en toepassen van nieuwe technieken (bijvoorbeeld machine learning, nieuwe tooling en software)
 • Interpreteren van resultaten en het inzichtelijk maken van relevante analyses en het management hierover adviseren.

Functie eisen

Wat kan jij ons bieden?

 • Master in een kwantitatieve discipline, bijvoorbeeld econometrie, data science of actuariële wetenschappen.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een actuariële / analytische functie
 • Bewezen analytische en kwantitatieve capaciteiten/affiniteit: bijvoorbeeld kennis van (niet) lineare modellen, Machine Learning
 • Sterke planning en organisatorische capaciteiten
 • Ruime ervaring met modelleren / programmeren (Bijvoorbeeld SQL, SAS, R, Python, MatLab), ervaring met pricing software is een pre.
 • Vloeiend Engels is vereist, Nederlands is een pré.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Wat krijg je ervoor terug?

Het betreft een Fulltime functie.

Dit kun je nog meer verwachten:

 • Werken in een moderne werkomgeving in het centrum van Rotterdam
 • Aangename werksfeer
 • De vrijheid en zelfstandigheid die jij wens
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden in een meertalige Benelux-organisatie
 • Goed salarispakket en uitstekende arbeidsvoorwaarden

Inlichtingen

Spreekt bovenstaande functie jou aan?

Solliciteer dan onmiddellijk via de onderstaande button en kom te weten wat jouw mogelijkheden zijn bij Allsecur!

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met onze recruiter:

Stephanie Kosten

Corporate Recruiter

T: +31 (0)6 38 76 11 51

Solliciteren